Peren kruimeltaartje met speculaas
Ingredients
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 gram bloem
- 155 gram roomboter (waarvan 80 gram boter op kamertemperatuur)
- 40 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 klein ei
- 5 tl koek- en speculaaskruiden
- 5 peren
- 2 el custardpoeder
- 75 gram suiker en 3 el suiker
- Springvorm van 18 cm
Instructions
Bekleed de bodem van een springvorm van 18 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
Doe het zelfrijzend bakmeel, 80 gram boter op kamertemperatuur, de witte basterdsuiker, vanillesuiker, ei, 2 tl koek- en speculaaskruiden en een snuf zout in een kom. Kneed tot een samenhangend deeg en leg een half uur te rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snijd de peren in stukjes en meng met de custardpoeder en 3 el suiker.
Bekleed de springvorm (de bodem en de zijkanten) met het deeg. Schep de perenstukjes hierop. Druk goed aan met je handen.
We gaan nu het kruimeldeeg maken. Hiervoor snijd je 75 gram koude boter in blokjes. Meng de bloem met 75 gram suiker, 3 tl koek- en speculaaskruiden, blokjes boter en een snuf zout. Kneed met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Verdeel het kruimeldeeg over de taart. Bak de taart in goudbruin in 45-50 minuten.