Zoeter Zoetst

Pecan boterkoek met appel

Pecan boterkoek met appel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 12 tot 16 stuks

Ingredients

  • 220 gram roomboter
  • 270 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el vanille extract
  • 1 grote appel
  • 100 gram ongezouten pecannoten

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes.

3

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak grof.

4

Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 met bakpapier.

5

Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig.

6

Voeg het vanille extract, 1 ei en een snuf zout toe. Klop nog even door.

7

Spatel de bloem erdoor. Spatel de appelstukjes en pecannoten erdoor.

8

Schep het beslag in de bakvorm.

9

Klop het andere eitje los. Bestrijk met het losgeklopte eitje de boterkoek. Maak er met een mes diagonale strepen in.

10

Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten gaar. Laat de pecan boterkoek met appel goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: