Toetjes

Panna cotta met rabarber en aardbeien

Panna cotta met rabarber en aardbeien

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 2,00 out of 5)
Laden...
Serves: 5

Ingredients

  • 200 gram aardbeien
  • 200 gram rabarber
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 70 gram suiker
  • 3 blaadjes gelatine

Instructions

1

Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water.

2

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

3

Giet de slagroom in een pannetje en doe hierbij het vanillemerg en de suiker. Breng dit aan kook. Als het kookt haal je de pan van het vuur.

4

Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de warme slagroom.

5

Giet de panna cotta in de glaasjes. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur.

6

Voor de aardbeien rabarbercompote doe je de aardbeien in een pan. Snijd de rabarber in stukjes. Doe deze in de pan bij de aardbeien. Schep er 3 el witte basterdsuiker bij en kook op laag vuur in 10 minuten tot een compote.

7

Schep de aardbeien rababercompote op de panna cotta.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: