Ijsjes

Nutella ijstaart met speculaas en karamel

Nutella ijstaart met speculaas en karamel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 250 gram mascarpone
  • 400 ml slagroom
  • 25 gram roomboter
  • 1 vanillestokje
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 150 gram suiker
  • 6 el Nutella
  • 100 gram speculaas

Instructions

1

We gaan als eerste de karamel maken. Doe hiervoor 150 gram suiker met 35 ml water. Laat dit op een laag vuur karameliseren. Belangrijk hierbij is dat je niet mag roeren. De pan wat heen en weer walsen mag. Als de suiker begint te kleuren verwarm dan in een andere pan 140 ml slagroom tot aan het kookpunt. Wanneer de suiker een mooie bruine kleur heeft dan voeg je de warme slagroom al roerend met een garde toe. Pas op dit kan wat schuimen. Roer nog even door en haal dan van het vuur. Roer de boter er door en laat wat afkoelen.

2

Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

3

Klop de overgebleven slagroom samen met de mascarpone, gecondenseerde melk en vanillemerg tot een lobbige massa.

4

Bekleed een cakevorm van 30 cm met huishoudfolie.

5

Hak de speculaas in stukjes.

6

Verwarm de Nutella kort in een pan zodat deze makkelijker te verdelen is.

7

Verdeel 1/4 van de karamelsaus over de bodem van de cakevorm.

8

Schep hierop 1/4 van het mascarponemengsel. Verdeel hierover 2 el Nutella, 1/3 van de speculaas en 1/3 van de karamel. Begin dan weer overnieuw met de laagjes tot de cakevorm gevuld is. Je maakt dan in totaal 4 laagjes met het mascarponemengsel en 3 laagjes met Nutella, karamel en speculaas.

9

Zet de ijstaart voor minimaal 8 uur in de diepvries.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: