Toetjes

Monchoutoetje met lemon curd

Monchoutoetje in een glaasje met lemon curd en Bastogne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 citroen
  • 60 gram roomboter
  • 1 ei
  • 100 gram suiker en 2 el suiker
  • 200 gram Monchou
  • 200 ml slagroom
  • 4 Bastognekoekjes

Instructions

1

We gaan als eerste de lemon curd maken. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit de citroen en vang op in een ander schaaltje.

2

Smelt 60 gram roomboter samen met 100 gram suiker en de citroenrasp au bain-marie. Zodra de roomboter gesmolten is voeg je het eitje en de citroensap toe. Roer dit goed door. Verwarm dit 20 tot 30 minuten totdat het de dikte van yoghurt heeft. Roer af en toe door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast tot gebruik.

3

Klop de Monchou samen met de slagroom en 2 el suiker lobbig.

4

Verkruimel in elk glaasje 1 Bastognekoekje. Verdeel hierover de Monchou en schep hierop ongeveer 3/4 van de lemon curd. Zet in de koelkast voor een uur of 3 om op te stijven. De overgebleven lemon curd kun je een week in de koelkast bewaren. Lekker voor in de yoghurt of kwark.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: