Zoeter Zoetst

Mokkataart met mascarpone en gekarameliseerde hazelnoten

Koffie! Tsja… ik lust het echt niet 🙁 Ik vind het echt zo lekker ruiken maar drink het nooit, behalve ijskoffie. Wel vind ik het heerlijk om koffie ergens in te gebruiken. Nu ook in deze mokkataart met mascarpone, pure chocolade en gekarameliseerde hazelnoten.

Mokkataart met mascarpone en gekarameliseerde hazelnoten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 3,07 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • Voor het biscuitdeeg:
  • 5 eieren
  • 160 gram suiker
  • flinke snuf zout
  • 150 gram bloem
  • 3 mokkasticks (poeder)
  • Voor de vulling en topping:
  • 750 gram mascarpone
  • 3 mokkasticks
  • 9 eetlepels suiker
  • 75 gram pure chocolade
  • 60 gram hazelnoten
  • 40 gram suiker

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Klop de eieren au bain-marie met de suiker tot 37 graden.

3

Giet het mengsel daarna terug in een andere kom en blijft het kloppen op een hoge snelheid tot het op kamertemperatuur (rond de 20 graden is) is. Je krijgt dan een luchtig mengsel.

4

Voeg de bloem, mokkasticks en zout toe en spatel dit door de eisuikermengsel. Doe dit voorzichtig zodat de luchtigheid van het beslag niet verdwijnt.

5

Giet het mengsel in de springvorm en bak dit 25 minuten.

6

Laat het biscuitdeeg afkoelen.

7

We gaan nu eerst de hazelnoten karameliseren. Bak ze eerst bruin in een droge koekenpan. In een andere pan met dikke bodem verwarm je 40 gram suiker met 2 theelepels water. De suiker gaat karameliseren. Roer tijdens het karameliseren niet in de pan. Je kunt de pan wel heen en weer walsen. Als de karamel een mooi lichtbruine kleur heeft zet je het fornuis uit en schep je de noten door het karamel. Laat de noten daarna afkoelen op een stuk bakpapier.

8

Klop met een lepel de mascarpone los met de mokkasticks en 9 eetlepels suiker.

9

Hak de chocolade grof.

10

Snijd de taart door midden.

11

Schep de helft van het mascarponemengsel op de bodem. Bestrooi dit met de helft van de chocolade. Leg hierop de andere helft. Schep hierop de rest van het mascarponemengsel.

12

Hak de noten grof en bestrooi de noten met de chocolade op de mascarpone.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker:

No Comments

Leave a Reply