Zoeter Zoetst

Mokka plaattaart met chocolade en nougatine

Mokka plaattaart met chocola en nougatine

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 200 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 2 espressosticks
  • 100 gram melkchocolade
  • 2 el nougatine
  • 3 blokjes pure chocolade
  • 3 blokjes witte chocolade
  • 1 ei

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Rol het deeg uit en prik er met een vork gaatjes in. Klop het eitje los en bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte eitje. Bak het bladerdeeg in 15 tot 18 minuten goudbruin. Laat de plaattaart afkoelen.

3

Smelt de melkchocolade au bain-marie. Laat de gesmolten chocolade wat afkoelen.

4

Klop het mascarpone samen met de slagroom lobbig. Klop de espressopoeder en gesmolten melkchocolade erdoor.

5

Verdeel het mokkaroom over de plaattaart.

6

Hak de pure chocolade en witte chocolade fijn en verdeel over de plaattaart. Verdeel de nougatine over de plaattaart en serveer.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: