Mexicaanse rijstschotel uit de oven met cheddar, crème fraîche en salsa
Ingredients
- 300 gram basmatirijst
- 1 zakje tacokruiden
- 250 gram (vega) gehakt
- 1 blik mais
- 1 blik kidneybonen
- 80 gram geraspte cheddar
- 150 gram crème fraîche
- 200 gram tacosaus/salsasaus
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met wat boter.
2
Kook de rijst volgens bereidingstijd op de verpakking.
3
Laat de kidneybonen en mais uitlekken in een vergiet.
4
Bak het (vega) gehakt rul met 1 el tacokruiden.
5
Roer de kidneybonen, mais en de overgebleven tacokruiden door de rijst.
6
Schep de rijst met de bonen en mais in de ovenschaal. Schep hierop het (vega) gehakt. Verdeel hierover de crème fraîche en salsasaus erover. Verdeel de geraspte cheddar erover. Bak in de oven voor 10 minuten.