Mango tiramisutaart met Licor 43
Ingredients
- 220 gram Sprits koekjes
- 70 gram roomboter
- 500 gram mascarpone
- 7 el suiker
- 250 ml slagroom
- 4 blaadjes gelatine
- 18 lange vingers
- 120 ml Licor 43 en 3 el Licor 43
- 3 kleine mango's
Instructions
Bekleed de bodem van de springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
Verkruimel de Spritskoekjes en smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met koekkruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal een kwartier.
Snijd 1 kleine mango in stukjes. Pureer grof met de staafmixer en 1 el suiker.
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.
Klop de mascarpone samen met de slagroom lobbig. Voeg 6 el suiker toe en klop nog even door.
Verwarm in een pannetje 3 el Licor 43. Knijp de gelatine uit en roer door de warme Licor 43. Klop dit door het mascarponemengsel.
Schenk in een lage kom 120 ml Licor 43
Schep de helft van het mascarponemengsel op de taartbodem. Verdeel hierover de grof gepureerde mango.
Doop de lange vingers in de Licor 43 en leg deze op de mango.
Schep hierop de overgebleven mascarpone.
Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Snijd de andere twee mango's in stukjes en verdeel over de taart.