Limoncello trifle met aardbeien en lemon curd
Ingredients
- 250 gram mascarpone
- 125 ml slagroom
- 250 gram aardbeien
- 1 citroen
- 100 gram suiker en 2 el suiker
- 60 gram roomboter
- 1 ei
- 2 dikke plakken cake
- 16 tl Fiorito Limoncello
Instructions
Als eerste gaan we de lemon curd maken. Lemon curd moet een aantal uurtjes in de koelkast opstijven dus je kunt deze stap ook een dag van tevoren doen. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit de citroen en vang dit op in een ander schaaltje.
Smelt 60 gram roomboter samen met 100 gram suiker en citroenrasp au bain-marie. Zodra de boter gesmolten is voeg je het ei en de citroensap toe. Verwarm dit in 20 tot 30 minuten tot het de dikte van yoghurt heeft. Roer af en toe door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet tot gebruik in de koelkast.
Klop de mascarpone samen met de slagroom lobbig. Klop twee eetlepels suiker erdoor.
Snijd de plakken cake in blokjes. Snijd de aardbeien in stukjes.
We gaan nu de glaasjes vullen. Verdeel de helft van de blokjes cake over de glaasjes. Schep in elk glaasje twee theelepels Limoncello op de blokjes cake.
Verdeel de helft van het mascarponeroom erover. Verdeel dan de helft van lemon curd en de helft van de aardbeien over de glaasjes.
Leg hierop de overgebleven blokjes cake. Schep per glaasje twee theelepels Limoncello op de cakeblokjes.
Hierop schep je de overgebleven mascarponeroom. Schep de overgebleven lemon curd erop en verdeel de laatste aardbeien over de glaasjes. Zet in de koelkast om op te stijven voor minimaal 2 uur.