Toetjes

Lemon curd toetje

Lemon curd toetje

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 300 ml slagroom
  • 400 gram mascarpone
  • 100 gram suiker en 3 el suiker
  • 1 citroen
  • 60 gram roomboter
  • 40 gram witte chocolade

Instructions

1

Als eerste gaan we de lemon curd maken. Lemon curd moeten even kunnen afkoelen en kunnen opstijven in de koelkast. Je kunt de lemon curd ook al een dag van te voren maken. Rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit de citroen en vang op in een ander schaaltje.

2

Smelt 60 gram roomboter samen met 100 gram suiker en de citroenrasp au bain-marie. Zodra de roomboter gesmolten is voeg je een ei toe en de citroensap toe. Roer dit goed door. Verwarm dit in 20 tot 30 minuten totdat het de dikte van yoghurt heeft. Roer af en toe door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna in de koelkast tot gebruik.

3

Klop de slagroom samen met de mascarpone lobbig. Klop op het laatst er 3 el suiker door.

4

Vul elk glaasje met in totaal 6 laagjes, 3 laagjes mascarponeroom en 3 laagjes lemon curd. Je start eerst met een laagje mascarponeroom en eindigt uiteindelijk met een laagje lemon curd. Hak de witte chocolade grof en verdeel over de glaasjes. Laat de toetjes twee uurtjes opstijven in de koelkast.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: