Lava cake met Speculoos
Ingredients
- 120 gram roomboter
- 130 gram pure chocolade
- 1 el cacao
- 40 gram suiker
- 50 gram bloem
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 6 el Speculoos
- Extra nodig: 6 ovenschaaltjes met een diameter van ongeveer 8 cm
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Vet de ovenschaaltjes in met boter.
3
Klop de eieren en eidooiers samen met de suiker romig.
4
Smelt de pure chocolade samen met de roomboter.
5
Spatel voorzichtig de bloem, cacao, snuf zout en de gesmolten pure chocolade door het eimengsel.
6
Schep een laagje van het pure chocolademengsel in de ovenvormpjes. Schep hierin per ovenschaaltje een eetlepel Speculoos. Vul de vormpjes af met het pure chocolademengsel.
7
Bak de cakejes 10-12 minuten en serveer warm.