Toetjes

Lava cake met Speculoos

Lava cake met Speculoos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 120 gram roomboter
  • 130 gram pure chocolade
  • 1 el cacao
  • 40 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 6 el Speculoos
  • Extra nodig: 6 ovenschaaltjes met een diameter van ongeveer 8 cm

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Vet de ovenschaaltjes in met boter.

3

Klop de eieren en eidooiers samen met de suiker romig.

4

Smelt de pure chocolade samen met de roomboter.

5

Spatel voorzichtig de bloem, cacao, snuf zout en de gesmolten pure chocolade door het eimengsel.

6

Schep een laagje van het pure chocolademengsel in de ovenvormpjes. Schep hierin per ovenschaaltje een eetlepel Speculoos. Vul de vormpjes af met het pure chocolademengsel.

7

Bak de cakejes 10-12 minuten en serveer warm.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: