Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Wel de rozijnen in warm water. Snijd de stoofperen in stukjes en dep droog met een keukenpapiertje. Hak de witte chocolade fijn. Smelt 20 gram roomboter. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, lichtbruine basterdsuiker, kaneel en een snuf zout. Roer met een spatel de eieren, de kwark en de gesmolten boter erdoor. Laat de rozijnen uitlekken. Roer deze door het beslag samen met de stoofpeertjes en witte chocolade. Schep het beslag in de springvorm en bak in 60 tot 70 minuten gaar. Check met een sateprikker of de kwarkbol gaar is. Komt deze er schoon uit dan is de kwarkbol gaar. Houd de bovenkant in de gaten, wordt deze te donker dek hem af met een bakpapiertje. Na het bakken verwijder je voorzichtig de springvorm. Smelt 10 gram roomboter. Bestrijk hiermee de kwarkbol en bestrooi naar smaak met kaneelsuiker. Kwarkbol met kaneel, stoofperen en witte chocolade
Ingredients
Instructions
Kerst/ Ontbijt en lunch
Kwarkbol met kaneel, stoofperen en witte chocolade
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11