Zoeter Zoetst

Kruidcake met rozijnen en walnoten

Kruidcake met walnoten en rozijnen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 160 ml melk
  • 160 gram roomboter
  • 270 gram bloem en 1 el bloem
  • 1 1/2 el stroop
  • 190 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren (m)
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 80 gram rozijnen
  • 80 gram walnoten
  • Cakevorm van 30 cm

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met bloem.

3

Week de rozijnen in warm water.

4

Klop de roomboter samen met de bruine basterdsuiker 5 minuten luchtig.

5

Klop één voor één de eieren erdoor en voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.

6

Voeg de melk, koek- en speculaaskruiden en stroop toe en klop eventjes door.

7

Dep de rozijnen droog en doe ze in een kommetje samen met de walnoten. Meng de walnoten en rozijnen met 1 el bloem.

8

Spatel de bloem, bakpoeder en zout erdoor. Spatel voorzichtig de rozijnen en walnoten door het beslag.

9

Schep het beslag in de cakevorm en bak de kruidcake in 40-45 minuten gaar. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: