Kruidcake met walnoten en rozijnen
Ingredients
- 160 ml melk
- 160 gram roomboter
- 270 gram bloem en 1 el bloem
- 1 1/2 el stroop
- 190 gram bruine basterdsuiker
- 3 eieren (m)
- 2 el koek- en speculaaskruiden
- 2 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 80 gram rozijnen
- 80 gram walnoten
- Cakevorm van 30 cm
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een cakevorm van 30 cm in met boter en bestuif met bloem.
Week de rozijnen in warm water.
Klop de roomboter samen met de bruine basterdsuiker 5 minuten luchtig.
Klop één voor één de eieren erdoor en voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.
Voeg de melk, koek- en speculaaskruiden en stroop toe en klop eventjes door.
Dep de rozijnen droog en doe ze in een kommetje samen met de walnoten. Meng de walnoten en rozijnen met 1 el bloem.
Spatel de bloem, bakpoeder en zout erdoor. Spatel voorzichtig de rozijnen en walnoten door het beslag.
Schep het beslag in de cakevorm en bak de kruidcake in 40-45 minuten gaar. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.