Een lekkere verrassing in je krentenbroodje.
We houden er wel van om naast de harde broodjes, croissantjes, eitjes, iets op tafel te zetten wat net een beetje anders is. Daarom hebben we met krentenbrood minitaartjes gemaakt gevuld met een lekkere room en appel. Dit geeft je ontbijt of lunch net dat kleine beetje extraβs. Ook nieuwsgierig maak deze dan snel.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de korstjes van het krentenbrood. Smelt de boter in een pannetje. Besmeer de sneetjes aan 1 kant met de boter. Duw voorzichtig de sneetjes in de muffinholtes, met de besmeerde kant naar beneden. Meng de bloem met 50 ml melk in een kom tot een glad papje. Splits de eieren, de eidooiers doe je in een kommetje (die gebruiken we). Schil de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen en snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe de merg, het citroenrasp met de de rest van de melk in een pannetje en breng dit tegen de kook aan. Voeg als het bijna kookt het bloemmengsel toe en klop dit snel met een garde tot een glad mengsel. Klop de eidooiers erdoorheen en verwarm dit al roerend tot een glad en dik mengsel. Roer dit ongeveer met de garde 3 minuten en laat het niet koken. Haal het pannetje van het vuur en roer vervolgens de slagroom en het stroop erdoorheen. Voeg de appelstukjes toe en roer het even goed door. Vul de krentenbroodjes met de appelroom. Zet de gevulde krentenbroodjes 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn. Laat ze een klein beetje afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker en kaneel.Krentenbroodtaartjes met room en appel
Ingredients
Instructions
No Comments