Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verkruimel de koekjes en smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Schep ze in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten. Klop de slagroom stijf. Klop de monchou los samen met 3 el suiker. Meng de monchou met de slagroom. Verwarm de speculoospasta heel kort in een pannetje. Verdeel over taartbodem. Schep hierop de monchou. Zet de taart in de koelkast om op te stijven voor minimaal 4 uur. In de tussentijd gaan we de kersenvulling maken. Hiervoor giet je de kersen af, vang het sap op. Doe de kersen in een pan samen 150 ml kersensap. Breng dit aan de kook. Maak een papje van de maΓ―zena, 1 el kersensap, 40 gram suiker en de limoen- of citroensap. Zodra de kersen koken schep je het papje erbij en laat je de kersen 10 minuten op laag vuur koken. Schep de kersen dan in een lage bak en dek af met huishoudfolie. Laat wat afkoelen en zet dan later in de koelkast. Voor het serveren schep je de kersenvulling op de taart. Kersenmonchoutaart met chocolade en speculoos
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Kersenmonchoutaart met chocolade en speculoos
1
2
3
4
5
6
7
8
9