Kerriesoep met prei en rijst
Ingredients
- 2 preien
- 2 teentjes knoflook
- 30 gram boter
- 1 1/2 el kerriepoeder
- 1 tl kurkuma
- 40 gram bloem
- 2 groentebouillonblokjes
- 100 gram rijst
- 100 ml kookroom
- 4 eieren
Instructions
Zet twee kleine pannen met water op het vuur. Breng het water aan de kook. Als het water kookt doe je in de ene pan 4 eieren. Kook deze voor 8 minuten. In de andere pan kook je de rijst volgens de bereidingstijd op de verpakking.
Snijd de preien in dunne halve ringen. Was ze goed.
Smelt de boter in een pan. Voeg de helft van de prei toe. Voeg de kurkuma en kerrie toe. Hak de knoflook fijn en voeg ook toe. Bak dit op laag vuur 10 minuten.
Voeg de bloem toe en bak 3 minuten mee.
Voeg dan 1 liter water toe en de twee bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat dit 8 minuten pruttelen.
Pureer de soep. Breng op smaak met zout en peper. Roer de rest van de prei er door. Laat dit nog 5 minuten zachtjes koken. Roer de rijst en de kookroom erdoor. Verwarm kort mee.
Pel de eieren en halveer. Schep de soep in kommen en leg per kom er twee halve eieren op. Bestrooi met peper.