Pecan karameltoetje met appel
Ingredients
- 180 ml slagroom
- 125 gram mascarpone
- 75 gram suiker en 3 el suiker
- 40 gram roomboter
- 1/2 tl kaneel
- 2 appels
- 40 gram pecannoten
Instructions
We gaan eerst de karamel maken. Hiervoor doe je 75 gram suiker met 1 1/2 el water in een pan. Laat op laag vuur karameliseren. Verwarm in een ander pannetje 80 ml slagroom tot aan het kookpunt. Zodra de suiker een mooie lichtbruine kleur heeft voeg je al roerend met een garde de warme room toe. Pas op, dit kan wat gaan stomen. Haal de pan van het vuur en roer er 20 gram roomboter door. Laat wat afkoelen.
Snijd de appels in stukjes en bak ze in 20 gram roomboter samen met 1 el suiker en 1/2 tl kaneel vijf minuutjes.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Hak ze grof.
Klop de mascarpone samen met 100 ml slagroom en 2 el suiker lobbig.
We gaan nu de glaasjes opbouwen. Schep de helft van het mascarponeroom in de glaasjes. Verdeel de helft van de appeltjes, de helft van pecannoten en de helft van de karamel hierover.
Schep hierop de overgebleven mascarponeroom. Verdeel hierover de appeltjes, pecannoten en karamel. Zet in de koelkast om op te stijven voor 2 uur, langer mag ook.