Hazelnoot tiramisu
Ingredients
- 125 gram mascarpone
- 100 ml slagroom
- 1 1/2 el suiker
- 1 zakje/stick espressopoeder
- 4 lange vingers
- 2 flinke el hazelnootpasta
Instructions
Breng 30 ml water aan de kook. Meng het kokende water met de espressopoeder.
Klop de mascarpone samen met de slagroom lobbig. Klop er de suiker door.
Verwarm de hazelnootpasta kort in een pannetje.
Schep 1/3 van het mascarponemengsel in de twee glazen. Verdeel 1/3 van de hazelnootpasta hierover. Breek twee lange vingers door en doop deze in de espresso. Leg deze in de glaasjes. Schep hierop de helft van de overgebleven mascarpone. Hierover verdeel je de helft van de overgebleven hazelnootpasta. Breek twee lange vingers door midden, doop in de espresso en leg in de glazen. Schep hierop de overgebleven mascarpone en verdeel de hazelnootpasta erover.
Zet de tiramisu minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.