Frietje met pullen chicken met pindasaus
Ingredients
- 1 kipfilet
- 2 bouillonblokjes kip
- 4 tl donkerbruine basterdsuiker
- 2 el ketjap en 1 tl ketjap
- 1 tl olijfolie
- 1 tl sambal
- 6 el pindakaas
- 500 gram ovenfriet
- 1/2 rode ui
- 1 lente ui
- Gebakken uitjes (optioneel)
Instructions
Verwarm de oven voor op de temperatuur zoals aangegeven op de verpakking. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de 1/2 rode ui fijn en de lente ui in dunne plakjes.
Breng 1 liter water aan de kook samen met de kippenbouillonblokjes. Als het water kookt doe je de kipfilet erin. Kook gaar in 20 minuten.
Bak de friet in de oven goudbruin en breng op smaak met zout.
Maak de pindasaus door 6 el pindakaas in een pan te mengen met 2 el ketjap, 180 ml water, 2 tl donkerbruine basterdsuiker en 1/2 tl sambal. Verwarm al roerend tot de saus lekker warm is geworden.
Trek de kip met twee vorken uit elkaar. Meng met 2 tl donkerbruine basterdsuiker, 1 tl ketjap, 1 tl olijfolie en 1/2 tl sambal. Bak in een koekenpan de kip een paar minuten.
Serveer de friet met de pulled chicken, pindasaus, rode ui, lente ui en eventueel gebakken uitjes.