Diner/ Lazy Sunday

Frietje met romige cheddarsaus, rode ui en crème fraîche

Frietje met romige cheddarsaus, rode ui en crème fraîche

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 kg ovenfriet
  • 2 rode uien
  • 12 tl crème fraîche
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 15 gram roomboter
  • 15 gram bloem
  • 160 ml melk

Instructions

1

Verwarm de oven voor de ovenfriet. Verdeel de ovenfriet over de bakplaat en bak volgens de aangegeven baktijd.

2

Smelt de roomboter op laag vuur. Bak de bloem 2 minuten op laag vuur mee.

3

Giet voorzichtig al roerend met een garde de melk erbij. Blijf verwarmen en roeren totdat het wat dikker wordt. Roer dan 90 gram geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

4

Snijd de rode ui in ringen.

5

Bestrooi de friet met zout. Verdeel de helft van de friet over een ovenschaal of meerdere. Verdeel de helft van de rode ui erover. Verdeel de helft van de crème fraîche erover, de helft van de kaassaus en de helft van de overgebleven geraspte kaas. Schep hierop de overgebleven friet. Hierop schep je de rest van de uienringen, kaassaus, crème fraîche en geraspte kaas. Bak het frietje nog 10 minuten in de oven totdat de kaas gemolten is.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: