Toetjes

Dulche de leche toetje met brownies

Dulche de leche toetje met brownies

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 120 ml slagroom
  • 175 gram mascarpone
  • 2 el suiker
  • 120 gram brownies
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Instructions

1

Voor dit toetje moeten we eerst dulche de leche maken. Hiervoor kook je het blikje gecondenseerde melk 3 uur lang in een pan met ruime kokend water. Zorg ervoor dat het blikje onder water blijft staan, anders zou het blikje kunnen ontploffen. Laat daarna afkoelen. Deze stap kun je ook een aantal dagen van tevoren doen. Dulche de leche blijft lang goed op een donkere koele plek.

2

Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker lobbig.

3

Schep in de glaasjes een laag mascarponeroom (de helft van de room), hierover verkruimel je de helft van de brownies.

4

Schep hierop per glaasje anderhalve theelepel tot twee theelepels dulche de leche.

5

Hierop schep je overgebleven mascarporoom. Verkruimel hierboven die brownies en verdeel nog anderhalf tot twee theelepels dulche de leche per glas.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: