Voor het make van dulche de leche kook je het blikje gecondenseerde melk in een pan met ruim water 3 uur lang. Zorg dat het blikje ten alle tijden onder water blijft staan. Laat dit afkoelen. Tip, kook meerdere blikjes tegelijkertijd en bewaar ze daarna op een donkere koele plek, ze blijven een aantal maanden goed. Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Verkruimel de chocolate chip cookies en smelt de roomboter. Meng de koekkruimels met de boter en schep op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet minimaal 15 minuten in de koelkast. Klop de slagroom stijf. Klop de monchou los samen met de suiker. Meng de monchou met de slagroom. Schep de helft van het monchoumengsel in de springvorm. Verdeel hierover de dulche de leche, we gebruiken ongeveer de helft van het blikje. Voor het laagje tussen de monchoulagen gebruik je 2/3 van de helft van het blikje. Schep hierop de overgebleven monchou. Wat je over hebt gehouden aan dulche de leche maak je kort warm en verdeel je over de bovenkant van de taart. Zet minimaal 4 uur in de koelkast. De overgebleven dulche de leche kun je gebruiken op brood, in de yoghurt of vla. Het blijft een week in de koelkast goed. Dulche de leche cheesecake met chocolate chip cookies
Ingredients
Instructions
Zoeter Zoetst
Dulche de leche cheesecake met chocolate chip cookies
1
2
3
4
5
6
7
8