Zoeter Zoetst

Dulce de leche kruimelplaatkoek

Dulce de leche kruimelplaatkoek

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Laden...
Serves: 12 tot 16 stuks

Ingredients

  • 230 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 190 gram roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Instructions

1

Kook het dichte blikje 2 1/2 in een pan met ruim water. Zorg dat het blikje altijd onder water staat anders zou het blikje kunnen ontploffen. Laat de dulce de leche afkoelen. Je kunt deze stap ook een dag of dagen van tevoren doen.

2

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 cm met bakpapier.

3

Kneed 130 gram bloem, 110 gram roomboter, 50 gram suiker, vanillesuiker en een snuf zout tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg over de bakvorm en prik er met een vork wat gaatjes in. Bak de plaatkoek 20 minuten, laat daarna afkoelen.

4

Verdeel de dulce de leche over de koekbodem.

5

Snijd 80 gram koude roomboter in blokjes. Meng deze met 100 gram suiker, 100 gram bloem en een snuf zout. Kneed dit met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. Verdeel het kruimeldeeg over de plaattaart en bak de plaattaart in 60-65 minuten gaar.

6

Laat goed afkoelen en snijd dan in stukken.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: