De Dubai reep was een enorme hit. Ik maakte dit lekkere toetje gebaseerd op de Dubai reep. Dus lekkere chocolade en pistachepasta met kadayif met lekkere mascarponeroom.
Dubai toetje
Ingredients
- 60 gram pistache
- 30 gram witte chocolade
- 175 ml slagroom
- 40 gram kadayif
- 125 gram mascarpone
- 1 el suiker
- 50 gram melkchocolade
Instructions
Als eerste gaan we de pistachepasta maken. Smelt hiervoor de witte chocolade au bain-marie. Laat wat afkoelen.
Maal de pistachenoten fijn. Voeg de gesmolten witte chocolade en 25 ml slagroom toe.
Bak de kadayif in wat boter goudbruin. Roer de kadayif door de pistachepasta.
Klop de mascarpone samen met 100 ml slagroom en 1 el suiker lobbig.
We gaan nu de chocolade ganache maken. Hak de melkchocolade fijn. Breng 50 ml slagroom aan de kook. Schenk de warme room over de fijngehakte melkchocolade en blijf roeren totdat alle chocolade is opgelost. Laat wat afkoelen.
We gaan nu de glaasjes vullen. Start eerst met een laagje room. Je gebruikt hiervan ongeveer de helft van het room. Hierop schep je de helft van de pistachepasta. Verdeel hierover de chocolade ganache. Hierop komt weer een laagje room en top af met de pistachepasta en serveer.