Crompouce
Ingredients
- 4 croissantjes
- 500 ml melk
- 1 vanillestokje
- 100 gram suiker
- 2 eidooiers
- 45 gram maΓ―zena
- roze (voedingsmiddelen) kleurstof
- 150 gram poedersuiker
- 2 tot 3 el water
Instructions
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
Doe het vanillemerg, het vanillestokje en 450 ml melk in een pannetje en breng dit aan de kook.
Klop ondertussen 50 ml melk met de suiker en de eidooiers. Voeg de maΓ―zena toe en klop nog eventjes door.
Als de melk kook verwijder je het vanillestokje.
Giet de helft van de melk al kloppend bij het eimengsel. Klop door. Giet dan dit mengsel weer terug in de pan bij de rest van de melk en breng dit al roerend met een garde aan de kook. Laat 1 minuut zachtjes doorkoken, blijf roeren.
Giet de banketbakkersroom in een lage bak en dek af met huishoudfolie. Laat wat afkoelen en zet dan in de koelkast totdat het helemaal afgekoeld is om op te stijven (dit duurt een paar uurtjes).
Meng voor de glazuur de poedersuiker met 2 tot 3 el water en de roze kleurstof.
Snijd de croissantjes open. Roer het banketbakkersroom los. Vul de croissantjes met banketbakkersroom. Verdeel het glazuur over de croissantjes. Zet even in de koelkast om de glazuur wat sneller te laten uitharden.