Ben je ook net als ik dol op brownies? Deze brownies hebben een frissere touch door de roomkaas met limoen. Een soort cheesecake brownies 🙂
Nog meer inspiratie nodig? Wat dacht je van brownies gevuld met Twix, mmm! Het recept is te vinden op https://zoetezusjes.nl/browniesmettwix/
Of deze brownies met dulce de leche en gekarameliseerde pecannoten. Het recept vind je op https://zoetezusjes.nl/brownies-met-dulche-de-leche-en-gekarameliseerde-pecannoten/
Cheesecake brownies met limoen
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 125 gram pure chocolade
- 4 eieren (m)
- 300 gram donkerbruine basterdsuiker
- 40 gram cacao
- 150 gram bloem
- 200 gram roomkaas
- 50 gram suiker
- 2 limoenen
- Bakvorm van 18 bij 24 cm
- Satéprikker
Instructions
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Smelt de roomboter samen met de pure chocolade. Laat afkoelen.
Klop 3 eieren met de donkerbruine basterdsuiker tot een glad mengsel.
Spatel de gesmolten chocolade, bloem, cacao en een snuf zout erdoor.
Rasp de schil van de limoenen en pers het sap uit de limoenen.
Klop de roomkaas los met 1 ei, 50 gram suiker, limoenrasp en limoensap.
Schep de helft van het browniebeslag in de bakvorm. Verdeel de roomkaas erover. Schep de rest van het browniebeslag in de bakvorm. Maak met de satéprikker er een marmereffect in.
Bak de brownie in 40 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.