Luchtig, zoet en friszuur
Voordat we carrotcake hadden geproefdβ¦leek het me eerlijk gezegd niet echt lekkerβ¦ Cake met wortels, tsja daar liepen we niet echt warm voor. Maar sinds de eerste hap van een carrotcake met cream frosting zijn we om! Wat is deze taart lekker kruidig, zoet en friszuur door de cream frosting. Echt de moeite waard! De carrotcake begint ook echt in te burgeren, zag hem vorige week op de taartafdeling bij de Hema.
Het is bijna weekend, yeah! Dus we zijn wel toe aan een verwenontbijtje! We hebben de cake in een luchtig pannenkoekje gestopt! Ideaal voor een weekendontbijtje!
Smelt de boter. Rasp de schil van tweederde van de sinaasappel. Splits de eieren. Bewaar de dooiers en klop de eiwitten stijf. In een andere kom meng je de bloem, karnemelk, bakpoeder, zout, basterdsuiker, de dooiers, de boter, de sinaasappelrasp en de speculaaskruiden. Klop dit tot een glad beslag. Roer hierdoor de geraspte wortel en de rozijnen. Als laatste schep je de eiwitten er voorzichtig door heen. Laat het beslag even staan. We gaan nu de frosting maken. Rasp hiervoor de schil van de citroen. Doe dit in een kom samen met de roomkaas. Voeg hier aan toe de sap van een halve citroen en de poedersuiker. Klop dit een glad mengsel. Smelt nu in een koekenpan een klontje boter. Schep hierin 3 hoopjes beslag en bak beiden kanten goudbruin. Met het beslag kun je 8 pannenkoekjes bakken. Als de pannenkoekjes een klein beetje zijn afgekoeld besmeer je ze met de frosting en bestrooi ze met walnoten. Carrotcake pannenkoekjes met cream frosting
Ingredients
Instructions
No Comments