Camembert met zoute karamelnoten
Ingredients
- 1 Camembert
- 40 gram suiker
- 40 ml slagroom
- 20 gram roomboter
- 75 gram zoute noten
- Stokbrood en/of dipstokjes om lekker mee in de camembert te dippen
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de bovenkant van camembert een paar keer in. Bak de camembert in 10-12 minuten in de oven totdat de camembert lekker zacht is geworden.
We gaan ondertussen de karamel maken. Doe de suiker in een pannetje samen met 1 eetlepel water. Laat dit op laag vuur karameliseren, belangrijk hierbij is niet te roeren in de pan, wat heen en weer walsen mag. Verwarm in een andere pannetje de slagroom tot aan het kookpunt. Zodra de suiker een mooie lichtbruine kleur heeft dan voeg je al roerend met een garde de warme room toe. Pas op, dit kan wat gaan stomen. Haal de pan dan van het vuur en roer de roomboter erdoor. Roer de noten erdoor. Serveer de camembert met zoute karamelnoten erop. Lekker dippen met stokbrood of dipstokjes.