Boterkoek met mango en witte chocolade
Ingredients
- 220 gram roomboter
- 270 gram bloem
- 200 gram witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 el vanille extract
- 120 gram mango
- 80 gram witte chocolade
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Bekleed een bakvorm van 18 bij 24 cm met bakpapier.
3
Snijd de mango in stukjes en dep droog met keukenpapier. Hak de witte chocolade in stukjes.
4
Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig.
5
Voeg het vanille extract, 1 ei en een snuf zout toe. Klop nog even door.
6
Spatel de bloem samen met de stukjes mango en witte chocolade erdoor. Schep het beslag in de bakvorm.
7
Klop het andere eitje los. Bestrijk de boterkoek met het losgeklopte eitje. Maak er met een mes diagonale strepen in.
8
Bak de boterkoek in. 25 tot 30 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.