Sinterklaas/ Zoeter Zoetst

Boterkoek met koffiepepernoten

Boterkoek met koffiepepernoten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Serves: 12 tot 16 stuks

Ingredients

  • 220 gram roomboter
  • 270 gram bloem
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje
  • 120 gram koffiepepernoten (verkrijgbaar bij de Hema)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Bekleed een bakvorm van 18 x 24 cm met bakpapier.

3

Schraap het merg uit het vanillestokje.

4

Hak de koffiepepernoten in stukjes.

5

Klop de roomboter samen met de witte basterdsuiker luchtig. Voeg het vanillemerg, 1 ei en een snuf zout toe. Klop nog even door.

6

Spatel de bloem en stukjes koffiepepernoten erdoor.

7

Schep het beslag in de bakvorm.

8

Klop het andere eitje los. Bestrijk de boterkoek met het losgeklopte ei. Maak er met een mes diagonale strepen in.

9

Bak de boterkoek in 25 tot 30 minuten gaar. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: