Vet een ovenschaal in met boter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de bloemkool in roosjes en kook in 8 tot 10 minuten gaar. Verwarm 100 ml melk tot lauwwarm en stamp de aardappelen samen met 50 gram roomboter en de mosterd tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. We gaan nu de kaassaus maken. Smelt hier voor 50 gram roomboter. Bak de bloem 3 minuten mee, roer regelmatig. Voeg dan al roerend met een garde op laag vuur de melk toe. Laat de kaassaus op laag al roerend 2 tot 3 minuten zachtjes koken totdat je een dikke saus hebt. Roer de oude kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de bloemkool in de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree. Verdeel hierover de oude kaassaus en de walnoten. Bak de bloemkoolovenschotel in 30 minuten goudbruin. Bloemkool ovenschotel met oude kaassaus en walnoten
Ingredients
Instructions