Beschonken taartje
Sinds we Amaretto hebben gebruikt in een tiramisu met cantuccinikoekjes zijn we verliefd geworden op deze lekkere likeur. We hebben daarom besloten de Amaretto te gebruiken in een lekker appeltaartje. En wie kan nou appeltaart weerstaan? Blijft toch altijd een favoriet taartje. Lekker bij een warme kop koffie en natuurlijk kan dan een flinke dot slagroom niet ontbreken.Â
We maakten dit appeltaartje met een springvorm van 18 cm. Begin met het weken van de appeltjes en rozijnen een avond van tevoren. Snijd de appels in stukjes. Meng ze met de rozijnen, de kaneel en twee eetlepels suiker. Doe ze in een schaaltje en giet hierover heen de Amaretto. Laat de appels en rozijnen een nachtje in Amaretto staan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de appels en rozijnen in een vergiet uitlekken. Maak het deeg door de suiker te mengen met de boter, bloem, zout en een ei. Kneed het met je handen tot een soepel deeg. Als het deeg nog te veel plakt voeg dan nog wat bloem toe. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Bekleed met tweederde van het deeg de springvorm (bodem en zijkanten). Schep in de springvorm de appeltjes met rozijnen. Maak met de rest van het deeg een raster. Klop een eitje los en strijk hiermee het taartje in. Zet de taart voor ongeveer 45 tot 60 minuten in oven. Beschonken appeltaartje met Amaretto
Ingredients
Instructions
No Comments