Appeltaart broodjes met roomkaasglazuur
Ingredients
- 1 blikje croissantdeeg
- 2 appels
- 1 tl kaneel
- 1 el suiker
- 40 gram roomboter op kamertemperatuur
- 50 gram roomkaas
- 40 gram poedersuiker
- 1/2 tl vanille extract
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Snijd de appels in kleine stukjes en meng ze met de kaneel en suiker.
3
Rol het croissantdeeg uit en druk de naden dicht.
4
Verdeel de appelstukjes over het deeg. Rol het deeg op, dit doe je aan korte kant. Leg de rol op een snijplank. Snijd dit in 6 plakjes. Leg op de bakplaat. Bak de appeltaartbroodjes in 12-14 minuten gaar.
5
We gaan nu de roomkaasglazuur maken. Hiervoor mix je de boter luchtig. Dit duurt enkele minuten. Voeg de roomkaas, poedersuiker en vanille extract toe. Klop nog enkele minuten door.
6
Serveer de appeltaartbroodjes met de roomkaasglazuur.