Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng ze met de rozijnen, citroenrasp, suiker, amandelschaafsel (40 gram), kaneel en Licor 43. Laat het mengsel minimaal een half uur tot een uur staan zodat de Licor 43 goed in kan trekken. Dit mag ook een nacht van tevoren. Hoe langer hoe beter. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat het filodeeg ontdooien in het pakje. Smelt de boter. Leg een vel filodeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijd deze met de gesmolten boter. Leg hierop weer een nieuw vel filodeeg en bestrijk deze weer met de gesmolten boter. Ga zo door tot je de vier vellen op elkaar hebt liggen. Laat het appelmengsel uitlekken in een vergiet. Verdeel de vulling in het midden van de vellen filodeeg. Laat aan de zijkanten (korte kanten) twee cm ruimte zodat je het deeg straks goed dicht kan vouwen. Vouw dan de korte kant over het deeg. Vouw daarna de lange kanten over het deeg. Rol de strudel om zodat de vouwranden beneden (op de bakplaat) zitten. Bestrijk hem met wat boter en bak hem in de oven voor 20 minuten. Laat de appelstrudel iets afkoelen, bestrijk hem dan nogmaals met een beetje boter en bestrooi met wat amandelschaafsel. Lekker met een bolletje vanille ijs of kaneelijs en een flinke dot slagroom. Appelstrudel met Licor 43
Ingredients
Instructions
Kerst/ Zoeter Zoetst
Appelstrudel met Licor 43
1
2
3
4
5
6
7
8
9
No Comments