Witte chocolade panna cotta met frambozensaus en rood fruit
Ingredients
- 450 ml slagroom
- 160 gram witte chocolade
- 2 1/2 gelatineblaadje
- 2 tl vanille extract
- 200 gram frambozen uit de diepvries
- 50 gram suiker
- 250 gram rood fruit naar keuze
- Extra nodig: een zeef
Instructions
Week de gelatine 10 minuten in koud water.
Hak de witte chocolade grof.
Giet de slagroom in een pan. Voeg hieraan toe het vanille extract.
Breng de slagroom aan de kook.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de room.
Giet de room over de witte chocolade en blijf roeren totdat de witte chocolade gesmolten is.
Verdeel de panna cotta over 4 glaasje. Zet in de koelkast voor minimaal 4 uur.
In de tussentijd gaan we de frambozensaus maken. Doe hiervoor de frambozen samen met de suiker in een pan. Breng aan de kook. Kook ongeveer 3 tot 4 minuten en roer regelmatig door. Giet dan de saus door een zeef. Gebruik de achterkant van een lepel om de frambozensaus erdoor heen te drukken. Zo blijven de pitjes achter en houd je een gladde frambozensaus over. Laat dit afkoelen. Verdeel de saus over de panna cotta wanneer deze stijf genoeg is (sowieso na die 4 uur). Laat nog even in koelkast opstijven.
Verdeel voor het serveren het fruit over de glaasjes en serveer.