Zoeter Zoetst

Appelkruimeltaart met een vleugje room

Appelkruimeltaart met een vleugje vanilleroom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4,20 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 210 gram zelfrijzend bakmeel
  • 130 gram bloem
  • 3 eieren
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 210 gram roomboter
  • 50 gram maïzena
  • 2 el limoensap
  • 160 gram suiker en 2 el suiker
  • 2 el paneermeel
  • 200 gram crème fraîche
  • 140 gram volle yoghurt
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 kg appels ongeschild

Instructions

1

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 110 gram roomboter, de witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker en een snuf zout. Kneed met je handen tot een samenhangend deeg en verpak in huishoudfolie. Laat een half uur rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 170 graden.

3

Schil de appels en snijd de appels in stukjes en meng met 2 el suiker.

4

Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.

5

Verdeel over de bodem het paneermeel. Verdeel hierover de appelstukjes. Druk goed aan.

6

Klop in een kom de crème fraîche, volle yoghurt, 60 gram suiker, 2 zakjes vanillesuiker, 2 eieren, de maïzena en 2 el limoensap tot een glad mengsel. Verdeel het roommengsel over de appels.

7

We gaan nu het kruimellaagje maken. Hiervoor doe je 130 gram bloem, 100 gram suiker, 100 gram koude roomboter in blokjes en een snuf zout in een kom. Kneed dit met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. De kruimels mogen wat groter zijn, anders zakken ze door het roomlaagje. Verdeel het kruimeldeeg voorzichtig over de roomlaag. Bak de taart in 60 tot 70 minuten gaar.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: