Appelkruimeltaart
Ingredients
- 210 gram zelfrijzend bakmeel
- 130 gram bloem
- 210 gram roomboter
- 1 ei
- 70 gram witte basterdsuiker
- 100 gram suiker en 2 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el paneermeel
- 1 kg appels ongeschild
- Extra nodig: springvorm van 24 cm
Instructions
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 110 gram roomboter, de witte basterdsuiker, vanillesuiker en een snuf zout. Kneed met je handen tot een samenhangend deeg en verpak in huishoudfolie. Laat een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes en meng met 2 el suiker.
Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter. Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg.
Verdeel het paneermeel over de taartbodem. Verdeel hierover de appelstukjes en druk goed aan.
Doe in een kom de bloem, 100 gram suiker, 100 gram koude boter in blokjes en een snuf zout. Kneed met je vingertoppen tot een kruimeldeeg en verdeel over de taart. Bak de taart in 60 tot 70 minuten goudbruin.