Appelkruimel cheesecake
Ingredients
- 240 gram digestive koekjes
- 190 gram roomboter
- 400 gram roomkaas
- 80 gram crème fraîche
- 3 eieren
- 210 gram suiker en 1 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el vanille extract
- 1 el maïzena
- 4 appels
- 1 tl kaneel
- 130 gram bloem
- Springvorm van 24 cm
Instructions
Bekleed de bodem van de springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
Verkruimel de digestive koekjes. Smelt 90 gram roomboter en meng door de koekkruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Schil de appels. Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Meng de appelstukjes in een kom met 1 tl kaneel en 1 el suiker.
Klop de roomkaas los met 110 gram suiker en de vanillesuiker (klop dit niet langer dan nodig). Klop de eieren er één voor één door. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Klop het vanille extract, crème fraîche en de maïzena erdoor.
We gaan nu kruimellaag maken. Snijd 100 gram koude boter in blokjes. Doe de bloem en 100 gram suiker en een snuf zout in een kom. Voeg de boterblokjes toe. Kneed met je vingertoppen tot een kruimeldeeg. De kruimels mogen wat groter zijn.
Schep nu cheesecakevulling in de springvorm. Leg hier op de appelstukjes en verdeel hierover het kruimeldeeg.
Breng wat water aan de kook. Giet het kokende water in een schaal die je onder in de oven zet. Bak de cheesecake in een uur gaar. Zet na een uur de ovendeur open en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet daarna in de koelkast voor minimaal 4 uur, langer mag ook.