Appelcake met kaneelswirl
Ingredients
- 250 gram roomboter
- 5 eieren (m)
- 250 gram suiker
- 250 gram bloem en 1 el bloem
- 1/4 tl zout
- 2 tl bakpoeder
- 100 gram donkere basterdsuiker
- 1 1/2 el kaneel
- 2 appels
Instructions
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Meng de appelstukjes met 1 el bloem.
Vet een cakevorm van 30 cm met boter in en bestuif met wat bloem.
Klop de roomboter samen met de suiker in 5 minuten luchtig.
Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal is opgenomen.
Spatel de bloem, zout en bakpoeder erdoor. Spatel voorzichtig de appelstukjes erdoor.
Meng de kaneel met de basterdsuiker.
Schep 1/3 van het cakebeslag in het cakeblik. Schep hierop de helft van de basterdsuiker met kaneel. Hierop schep je de helft van het overgebleven beslag. Verdeel hierover de rest van de basterdsuiker met kaneel. Schep hierop het overgebleven beslag.
Bak de cake in het midden van de oven 70 minuten. Check met een sateprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.