Zoeter Zoetst

Ananas monchoutaart met spritsbodem

Ananas monchoutaart met spritsbodem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 180 gram sprits
  • 60 gram roomboter
  • 250 ml slagroom
  • 300 gram monchou
  • 5 el witte basterdsuiker
  • 400 gram verse ananas
  • 1 tl citroensap

Instructions

1

Bekleed de springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.

2

Verkruimel de sprits. Smelt de roomboter. Meng de roomboter met de koekkruimels en schep dit op de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de achterkant van de lepel.

3

Zet in de koelkast voor minimaal 15 minuten.

4

Klop de slagroom stijf.

5

Klop de monchou los met 3 el witte basterdsuiker.

6

Meng de monchou met de slagroom. Schep dit op de taartbodem. Laat in de koelkast minimaal 4 uur opstijven.

7

Ondertussen gaan we de ananascompote maken. Snijd de ananas in stukjes. Doe de ananas samen met 2 el witte basterdsuiker en 1 tl citroensap in een pan. Voeg een heel klein beetje water toe (ongeveer 1 el water). Breng aan de kook op laag vuur en laat 15 tot 20 minuten koken. Pureer de ananas grof met een staafmixer.

8

Laat de compote wat uitlekken in een vergiet en verdeel over de taart.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: