Advocaat plaattaart met Bastogne en chocolade
Ingredients
- 1 rol vers bladerdeeg
- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 2 el suiker
- 70 gram melkchocolade
- 4 blokjes pure chocolade
- 40 gram Bastognekoekjes
- 6 flinke el Advocaat
Instructions
1
Verwarm de oven voor op 220 gram. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat. Prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk met wat water. Bak het bladerdeeg in 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
2
Klop ondertussen de mascarpone samen met de slagroom lobbig. Voeg aan het eind de suiker toe.
3
Smelt de melkchocolade au bain-marie.
4
Hak de Bastognekoekjes en pure chocolade grof.
5
Verdeel het mascarponeroom over de plaattaart.
6
Verdeel hierover de gesmolten chocolade. Drizzle de Advocaat erover en bestrooi met de pure chocolade en Bastognestukjes en serveer.