Oud en nieuw/ Zoeter Zoetst

Advocaat en tompouce oliebol

Advocaat en tompouce oliebol

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 6

Ingredients

  • 6 oliebollen zonder rozijnen of krenten
  • 1 tot 2 el Advocaat
  • 50 gram poedersuiker
  • roze voedingsmiddelenkleurstof
  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 45 gram maΓ―zena
  • 100 gram suiker
  • 2 eidooiers

Instructions

1

We gaan als eerste de banketbakkersroom maken. Het is belangrijk om dit ruim van tevoren te doen zodat de banketbakkersroom minimaal 4 uur heeft kunnen koelen in de koelkast. Schraap het merg uit het vanillestokje.

2

Doe het merg samen met het vanillestokje en 450 ml melk in een pan en breng aan de kook.

3

Klop ondertussen de suiker samen met de eidooiers en 50 ml melk. Voeg de maΓ―zena toe en klop nog eventjes door.

4

Als de melk kookt verwijder je het vanillestokje. Giet dan de helft van de melk al kloppend bij de eidooiers. Giet dit weer terug bij de kokende melk. Laat dit al roerend nog 1 minuut koken.

5

Giet de banketbakkersroom in een lage bak en dek af met huishoudfolie. Laat wat afkoelen en zet dan voor minimaal 4 uur in de koelkast, langer mag ook.

6

De helft van de banketbakkersroom gebruik je voor de tompouce oliebollen, de andere helft voor de Advocaat oliebollen. Klop het banketbakkersroom los. Verdeel het in twee kommen. Voeg aan de room voor de Advocaat oliebollen 1 tot 2 el Advocaat toe. Meng dit goed door. Snijd de oliebollen in en vul 3 oliebollen met het Advocaat room.

7

Voor de tompouce oliebollen gaan we roze glazuur maken. Hiervoor meng je de poedersuiker met 3 tl water en een paar druppeltjes voedingsmiddelenkleurstof. Snijd de (3 stuks) oliebollen in, vul met de room en verdeel de het glazuur erover.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: