Diner

Zoete aardappelcurry

Zoete aardappelcurry

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 600 gram zoete aardappelblokjes van 1 tot 2 cm groot.
  • 250 gram wortelen
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 4 cm gember
  • 600 ml kokosmelk
  • 1 bouillonblokje
  • 4 el gele currypasta
  • 4 el pindakaas
  • 2 handjes pinda's
  • Naanbrood of rijst om erbij te serveren

Instructions

1

Snijd de wortelen in plakjes.

2

Snipper de ui en knoflook. Rasp de gember.

3

Verhit wat olie in een pan. Fruit de ui en knoflook. Bak de gember mee.

4

Voeg de zoete aardappelblokjes, wortels en gele currypasta toe. Bak 5 minuten.

5

Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.

6

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel af. Voeg de ze bij de curry. Roer er nog 4 el pindakaas door. Verwarm kort.

7

Serveer de curry met de pinda's, naanbrood of rijst.

 

 

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: