Zoete aardappelcurry
Ingredients
- 600 gram zoete aardappelblokjes van 1 tot 2 cm groot.
- 250 gram wortelen
- 1 blik kikkererwten
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 4 cm gember
- 600 ml kokosmelk
- 1 bouillonblokje
- 4 el gele currypasta
- 4 el pindakaas
- 2 handjes pinda's
- Naanbrood of rijst om erbij te serveren
Instructions
1
Snijd de wortelen in plakjes.
2
Snipper de ui en knoflook. Rasp de gember.
3
Verhit wat olie in een pan. Fruit de ui en knoflook. Bak de gember mee.
4
Voeg de zoete aardappelblokjes, wortels en gele currypasta toe. Bak 5 minuten.
5
Voeg de kokosmelk en 100 ml water toe. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.
6
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel af. Voeg de ze bij de curry. Roer er nog 4 el pindakaas door. Verwarm kort.
7
Serveer de curry met de pinda's, naanbrood of rijst.