Witte chocolade cheesecake met mango en aardbeien
Ingredients
- 200 gram Bastogne koekjes
- 80 gram roomboter
- 150 gram aardbeien (verse)
- 400 gram mango (diepvries)
- 3 blaadjes gelatine
- 1 zakje klopfix
- 4 el suiker
- 2 tl citroensap
- 180 gram witte chocolade
- 300 gram Monchou
- 300 ml slagroom
Instructions
Bekleed de bodem van een springvorm van 24 cm met bakpapier.
Verkruimel de Bastognekoekjes en smelt de roomboter. Meng de gesmolten roomboter met de Bastognekruimels. Schep op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat afkoelen.
Snijd de aardbeien in stukjes en dep droog met wat keukenpapier.
Klop de slagroom stijf met de klopfix.
Klop de monchou los. Meng de monchou met de slagroom en gesmolten witte chocolade. Spatel voorzichtig de aardbeien erdoor. Schep het monchoumengsel in de springvorm en laat minimaal 2 uur opstijven (na twee uur kun je de topping erop gieten). Daarna moet de taart met de topping nog 4 uur opstijven in de koelkast.
Week de gelatine 10 minuten in koud water.
Verwarm de mango in een pannetje samen met de citroensap en suiker totdat de mango lekker warm is geworden. Pureer met een staafmixer de mango glad. Knijp de gelatine uit en roer door de warme mango. Laat wat afkoelen en giet dan op de taart. Laat de taart dan nog 4 uur opstijven in de koelkast.