Zoeter Zoetst

Twix cheesecake

Twix cheesecake

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 3,80 out of 5)
Laden...

Ingredients

  • 170 gram digestive koekjes
  • 60 gram roomboter
  • 300 ml slagroom
  • 300 gram monchou
  • 1 zakje klopfix
  • 2 el suiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 125 gram melkchocolade
  • Extra nodig: een springvorm van 18 cm

Instructions

1

Kook het blikje gecondenseerde melk 3 uur lang in een pan met kokend water. Zorg ten alle tijden dat het blikje onder water staat. Haal het blikje er na drie uit en laat afkoelen. De gecondenseerde melk is veranderd in een karamelpasta.

2

Bekleed de springvorm van 18 cm met bakpapier.

3

Verkruimel de koekjes en smelt de roomboter. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Schep ze op de bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm voor minimaal 15 minuten in de koelkast.

4

Klop de slagroom stijf samen met de klopfix. Klop de monchou los. Meng de monchou met de slagroom en de suiker. Schep in de springvorm en zet voor minimaal 3 uur in de koelkast.

5

Verdeel dan de karamelpasta over de taart.

6

Smelt de melkchocolade au bain-marie. Verdeel over de taart en zet nog even in de koelkast om de chocolade uit te laten harden.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: