Diner

Tostadas met butter chicken

Deze tostadas maak je met butter chicken. Deze (vega) kip zit in een lekkere romige licht pittige saus. Daarna gaat hij op een wrapje en dan in de oven. De wrap wordt lekker krokant en kun je de tostada zo uit het vuistje eten zoals een pizza. Heerlijk! Serveer met een lekkere salade en je hebt een complete maaltijd. Ik baseerde de butter chicken saus op mijn favoriete recept van butter chicken, namelijk die van Ronald Giphart en Mascha Lammes. Deze is zo lekker! Ik pas alleen wel de hoeveelheid chili en sambal in dit recept aan, dit vind ik namelijk anders wel erg pittig. Ik gebruik zelf een kwart theelepel chilipoeder en 1 tl sambal in plaats van één eetlepel sambal en chilipoeder. Daarnaast gebruik ik de vegetarische kipstuckjes van de Albert Heijn omdat ik geen vlees eet. Maar het recept is echt een aanrader. Je vindt hem hier  https://www.culy.nl/recepten/indiase-butter-chicken-curry/

Tostadas met butter chicken

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2 a 3 personen

Ingredients

  • 320 gram (vega) kip (stukjes)
  • Gember van 4 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 1/2 tl kerrie
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 grote ui
  • 35 gram roomboter
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • Scheutje azijn
  • 1/2 groenten bouillonblokje
  • 1/2 tl sambal
  • 1 kleine el donkerbruine basterdsuiker
  • 120 gram crème fraîche
  • 8 mini wraps

Instructions

1

Je maakt met dit recept 8 tostadas. Voor een hoofdmaaltijd eten de meeste mensen er ongeveer 3. Lekker met een salade erbij.

2

Doe de (vega) kip (stukjes) in een kom. Rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Voeg ze toe aan de (vega) kip samen met de kerrie en chilipoeder. Laat dit een uurtje (langer mag ook) marineren.

3

Snipper de ui.

4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de wraps.

5

Bak de (vega) kip goudbruin in 10 minuten in wat olie. Schep de (vega) kip uit de pan.

6

Voeg de roomboter toe en bak de ui in 3 a 4 minuten zacht. Voeg de kip weer toe.

7

Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, garam masala, gemberpoeder, scheutje azijn, sambal, donkerbruine basterdsuiker toe. Voeg 80 ml water toe en verkruimel het 1/2 bouillonblokje erboven, roer goed door. Laat dit op laag vuur 30 minuten pruttelen. Roer af en toe door.

8

Roer dan de crème fraîche door erdoor. Schep de butter chicken op de wraps en bak de wraps in het midden van de oven 10 tot 15 minuten krokant. Serveer met een lekkere salade.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: