Diner

Tomatensoep met gegrilde knoflooktomaatjes, orzo en feta

Tomatensoep met gegrilde knoflooktomaten, orzo en feta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 500 gram cherrytomaten
  • 300 gram tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 200 gram feta
  • 900 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 150 gram orzo

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de ui en tomaten in parten. Pel de knoflook en halveer ze.

3

Doe de cherrytomaten samen met tomaten, knoflook en ui in een ovenschaal. Leg in het midden 2/3 van de feta. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Bak 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een keer om.

4

Kook ondertussen de orzo gaar volgens de bereidingstijd op de verpakking. Snijd de overgebleven feta in blokjes.

5

Doe de inhoud van de ovenschaal in een pan. Voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook. Laat 5 minuten koken. Pureer de soep. Voeg de kookroom en orzo toe en verwarm even mee. Breng op smaak met zout en peper.

6

Verdeel de blokjes feta over de kommen soep.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: