Deze tartelettes lijken veel werk maar het valt echt mee. Alle stappen kun je ook ruim van tevoren doen. Je kunt de tartelettes al bakken en de dag erna serveren. Ook de banketbakkersroom kun je ruim van te voren bereiden. Dan is het alleen maar een kwestie van vullen, fruit snijden en er lekker van genieten.
Tartelettes met banketbakkersroom en rood fruit
Ingredients
- 85 gram bloem
- 20 gram amandelmeel
- 40 gram poedersuiker
- 75 gram roomboter
- 1/4 ei en 2 eidooiers
- 1 vanillestokje
- 500 ml melk
- 45 gram maΓ―zena
- 100 gram suiker
- 200 gram vers rood fruit naar keuze
- Extra nodig: 4 tartelettevormpjes
Instructions
We starten eerst met het maken van de banketbakkersroom. Dit kan een dag van tevoren. Hij moet in ieder geval 4 uur kunnen koelen. Schraap het merg uit het vanillestokje.
Doe het vanillemerg samen met het vanillestokje en 450 ml melk in een pan en breng aan de kook.
Klop ondertussen de suiker samen met de eidooiers en 50 ml melk. Voeg dan maΓ―zena toe en klop nog eventjes door.
Als de melk kookt verwijder je het vanillestokje. Giet dan de helft van de melk al kloppend bij de eidooiers. Giet dit weer terug bij de kokende melk. Laat dit al roerend nog 1 minuut koken.
Giet de banketbakkersroom in een lage bak en dek af met huishoudfolie. Laat wat afkoelen en zet dan voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Meng de bloem met de amandelmeel, poedersuiker en een snuf zout.
Snijd 50 gram roomboter in blokjes en kneed dit met je vingertoppen door de bloem. Je krijgt dan een kruimeldeeg. Klop het ei los en voeg ongeveer 1/4 van het ei toe aan het kruimeldeeg. Kneed dit met je handen tot een soepel deeg. Blijf het te droog, voeg dan nog wat ei toe. Verpak dit in huishoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
Vet de vormpjes in met boter.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg het uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Steek er cirkels uit die grote zijn dan de tartelettevormpjes. Bekleed de vormpjes met het deeg. Prik er met een vork gaatjes in. Zet de vormpjes 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de tartelettes in 15-18 minuten gaar. Laat goed afkoelen.
Klop de banketbakkersroom los. Vul de tartelettes met banketbakkersroom en verdeel het rood fruit erover en serveer.