Lazy Sunday/ Nieuwsberichten

Sushi bites met edamerboontjes, mango en srirachamayonaise

Als je dol op sushi bent dan is dit vrolijke borrelhapje echt iets voor jou! De nori vellen vul je met sushirijst, bak je even in de oven en daarover verdeel je edamerboontjes, mango, zwarte maanzaadjes en sriracha mayonaise.

Sushi bites met mango

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 12 stuks

Ingredients

  • 5 norivellen
  • 120 gram sushirijst
  • 2 el rijstazijn
  • 3/4 tl suiker
  • 50 gram edamerboontjes (diepvries)
  • 40 gram mango
  • Sriracha mayonaise
  • Zwart maanzaad
  • Mini cupcakevorm

Instructions

1

Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg daarna de rijstazijn en suiker toe.

2

Zet een pan met water op. Breng het water aan de kook voor de edamerboontjes.

3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de mini cupcakevorm in met boter.

4

Knip 12 vierkantjes van 8 bij 8 cm van de norivellen.

5

Leg op elke holte een norivelletje en schep hierop wat sushirijst. Dit doe je ook bij de andere 11. Verdeel de sushirijst over de cups. Bak de sushi bites in 15 minuten gaar in de oven.

6

Kook ondertussen de edamerboontjes gaar volgens de bereidingstijd op de verpakking. Snijd de mango in kleine stukjes.

7

Verdeel de edamerboontjes, mango en maanzaad over de sushi cups. Drizzle erover wat srirache mayonaise en serveer.

Vind ons op facebook

Ook erg lekker: